DBU & Landskampe - nyheder

Kvindelandsholdet møder Brasilien i Parken

13/4/2022

Fredag den 24. juni, kl. 19.00, spiller Kvindelandsholdet for første gang i Parken, når de møder Brasilien i en testkamp inden EM 2022 i England, der begynder den 8. juli.

Brasilien er ét af verdens bedste hold og er syvdobbelt vinder af de sydamerikanske mesterskaber samt VM-sølvvinder fra 2007.

Parken kan slå tilskuerrekorden til en kvindelandskamp på dansk jord, som p.t. er 9.337 til Danmark-Finland i Viborg i 2006.

”Vi glæder os utroligt meget til at spille i Parken og håber på rigtig mange rød-hvide fans på lægterne og en rød-hvid festdag,” siger anfører Pernille Harder til DBU’s hjemmeside.

”Som dansk landsholdsspiller er noget af det største at spille på hjemmebane i Parken. Brasilien er ét af verdens bedste landshold, så det bliver en spændende test før EM. Vi kommer til at give alt for at vinde.”

Fodbolddirektør Peter Møller ser også frem til den store kamp:

“Danmarks kvindelandshold og dansk kvindefodbold er inde i en forrygende udvikling med flere piger og kvinder i klubberne, med danske spillere i store europæiske topklubber og med mange nye partnere.”

”Med en kamp i Parken håber vi at samle Danmark til en kæmpe fodboldfest og sende kvinderne godt afsted til EM.”

I den brasilianske lejr er der også stor glæde over den spændende testkamp:

“Det bliver fantastisk at spille i Danmark, siger Tamires Cássia Dias De Britto, der spillede for Fortuna Hjørring fra 2015 til 2019.

”For mig personligt bliver det en speciel oplevelse af vende tilbage til et land, hvor jeg spillede i mange år. Danmark har et meget stærkt hold, og kampen vil hjælpe os i vores jagt på kvalifikation til VM 2023 og OL i Paris i 2024.”

- - - -

Kvindelandsholdet spillede en enkelt uofficiel landskamp i Københavns Idrætspark den 20. oktober 1971, da de – som nykårede uofficielle verdensmestre – slog Italien 2-0 foran 4.838 tilskuere.

Efter ombygningen til Parken er der spillet fem finaler i kvindernes pokalturnering i 1996 samt 2007-10 samt en række pigefinaler i Ekstra Bladets skoleturnering, men altså ingen landskamp før denne mod Brasilien.

Billetsalget åbner i dag på billet.dbu.dk.