DBU & Landskampe - nyheder

Historisk aften med flot fodbold i festlige rammer

24/6/2022

Parken har lagt græs til ca. 870 fodboldkampe i Parken siden indvielsen i 1992, men fredag aften var noget helt særligt.

Det var nemlig den første officielle kvindelandskamp på Danmarks Nationalstadion, og 21.542 tilskuere satte ikke bare dansk rekord for kvindefodbold, men fik også en flot fodboldkamp i festlige rammer, da Danmark besejrede Brasilien 2-1.

Vejret kunne heller ikke være bedre, da publikum strømmede til Parken i røde og hvide farver for at overvære den historiske begivenhed, og de blev belønnet med en underholdende og chancerig landskamp mod de stærke brasilianere.

Efter 17 minutter bragte Janni Thomsen Danmark foran på et drømmemål, hvor hun skruede bolden op i det fjerne målhjørne, og trods mange store chancer til begge hold, så holdt stillingen indtil det 87. minut, hvor Debinha udlignede for gæsterne.

I tillægstiden sørgede indskiftede Mille Gejl dog for den danske sejr, da hun koldblodigt udplacerede den brasilianske keeper og gav landsholdet et ekstra godt rygstød før den forestående EM-slutrunde i England.

Landstræneren roser DBU
Landstræner Lars Søndergaard fortalte til Ekstra Bladet, hvordan kampen i Parken kom i stand:

"For et par år siden sagde jeg til Peter Møller: 'Peter, tror du ikke, det er muligt, hvis vi kvalificerer os til EM, at vi kan gøre noget for at spille i Parken'. Der skulle noget ekstraordinært til, for vi skulle jo ikke ind og spille for 2.000. Så med hjælp fra ham er det lykkes," fortalte Lars Søndergaard, der også havde roser til resten af DBU for at stable kampen på benene.

Flere spillere gav også udtryk for glæde og stolthed over, at det endelig lykkedes at få mulighed for at spille i Nationalarenaen.

Vi takker for besøget og ønsker held og lykke ved EM-slutrunden - og forhåbentlig også på snarligt gensyn i Parken!

Historik
Den første kvindekamp i Nationalarenaen blev spillet den 31. maj 1960, da Femina og et udvalgt hold spillede 1-1 i en forkamp til en venskabskamp mellem Alliancen og brasilianske Cruzeiro.

Det danske kvindelandshold spillede en enkelt gang i Københavns Idrætspark, da den 20. oktober 1971 slog Italien 2-0 foran 4.838 tilskuere. Da kvindefodbolden endnu ikke var optaget i DBU, var det en uofficiel landskamp.

Efter Idrætsparkens ombygning til Parken i 1992 var der indtil i dag spillet spillet fem kvindefodboldkampe i Parken, pokalfinalerne i 1996, 2007, 2008, 2009 og 2010, samt 15 finaler i pigefodbold i Ekstra Bladets fodboldturnering.