DBU & Landskampe - nyheder

Grundlovsdag i Parken: Klassisk arvefjendeopgør mod Sverige

5/2/2024

Som led i landsholdets sidste forberedelser til EM-slutrunden i Tyskland lægger Parken græs til et klassisk arvefjendeopgør mod Sverige, som endda spilles Grundlovsdag den 5. juni - en dato, som også vækker minder om store fodboldoplevelser i Nationalarenaen.

I nyere tid har kampene ikke haft samme magiske tiltrækningskraft som i store dele af det 20. århundrede, hvor svenskekampen var årets absolutte højdepunkt i Københavns Idrætspark.

Masser af totalt udsolgt kampe, hvor folk havde stået i kø i timevis - både for at købe billetter i forsalg og for at komme ind og sikre sig en god plads i Idrætsparken.

Blandt mange mindeværdige kampe står 2-1-sejren den 20. juni 1965 højt på listen i kraft af Ole Madsens legendariske mål med hælen.

I Parkens tid siden 1992 er der spillet otte svenskekampe, og her skiller én sig ud som den mest dramatiske. 3-3-kampen den 2. juni 2007, hvor en baneløber ødelagde festen og resulterede i en svensk skrivebordssejr på 3-0.

Den kamp er også den bedst besøgte svenskekamp i Parkens levetid med 42.083 tilskuere, mens Idrætsparkens rekord er 51.600 den 30. juni 1957, hvor Sverige vandt 2-1.